Over mij

Over Marquita Bos, dansdocent en eigenaar van Studio Dansaillant

Na in 1997 afgestudeerd te zijn als docent dans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, ben ik werkzaam geweest bij diverse instellingen voor de kunsten. o.a. Factorium Podiumkunsten Tilburg, Cultuurplein Noord Brabant en Edu-Art. Verder verzorgde ik ook danslessen voor studenten van het Studium Generale van de Universiteit Tilburg. Voor Buitenkunst was ik actief als dansmaker en dansdocent op de locaties Drenthe en Randmeer. In Apeldoorn kennen vele kinderen, jongeren  en volwassenen mij inmiddels van de talloze danscursussen die ik alweer heel wat jaren, vanaf 1999, gegeven heb bij Markant, centrum voor kunsteducatie. Ook binnen het basisonderwijs in Apeldoorn geef ik tot op heden aan verschillende scholen met veel plezier les. Noemenswaardig zijn eveneens de Brede School en Cultuurmenu, waar ik veel voor heb gedaan.

Creativiteit in allerlei vormen is altijd heel erg belangrijk voor mij geweest. Behalve dat ik al van jongs af aan danste, tekende en schilderde ik veel. Nog voor de dansacademie rondde ik de opleiding Toegepaste Vormgeving, richting illustratie af. In mijn werk als dansdocent vind ik het dan ook van belang de creativiteit en eigenheid te stimuleren van de leerlingen. Ik houd er van diverse dans- en muziekstijlen met elkaar te verweven tot een harmonieus geheel.

Naast het lesgeven is ook het maken van choreografieën een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik leverde een bijdrage aan diverse podia waaronder Cultureel Café Apeldoorn, Culturele Pleinmarkt en Gelderland Danst! van het KCG. En natuurlijk alle dansvoorstellingen die ik intern voor Markant heb gemaakt.

Omdat Markant in 2017 overgegaan is in een andere vorm, werken verschillende docenten, waaronder ik, vanaf die datum zelfstandig. Ik blijf gebruik maken van dezelfde vertrouwde locatie. En ga met veel energie en nieuw elan de volgende fase in!